Aprikoskärnor är näringsrika och kan likställas med de flesta nötter och fröer i näringsvärde. De är vanligt förekommande som smaksättning i aprikosmarmelad, marsipan, italienska amarettokakor, amarettolikör och liknande.
Användning
Börja med 2 kärnor dagligen och öka successivt till 6. Viktigt att dricka mycket vätska med tanke på att kärnorna är väldigt effektiva.
Viktigt: rekommenderad dos får ej överskridas!
FÅR EJ KONSUMERAS AV BARN UNDER 18 ÅR.
Innehåll
Näringsvärde per 100 g
Energi | 2162 kJ/523 kcal |
Fett | 48,6 g |
- varav mättat fett | 41,1 g |
Kolhydrat | 8,3 g |
- varav sockerarter | 3,8 g |
Fiber | 10,6 g |
Protein | 24,9 g |
Salt | <0,1 g |
Ingredienser
100 % Ekologiska bittra aprikoskärnor.
Ursprungsland: Uzbekistan