Lugols Lösning - Kaliumjodid/12,5% koncentration av Jod 50 ml - Kan skickas direkt!

199 kr
Finns i lager för omgående leverans
Finns ej i lager just nu. Bevaka gärna.
Endast få kvar i lagret (39 st)
Finns ej i lager just nu. Bevaka gärna.
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Produktbeskrivning:

 

Jod bidrar till:

• normal kognitiv funktion

• normal energiomsättning

• nervsystemets normala funktion

• att bibehålla normal hud

• normal produktion av sköldkörtelhormoner och till normal sköldkörtelfunktion

 

Användning

1 droppe per dag i ett glas vatten eller enligt rekommendation. Pipett medföljer separat för lättare dosering.

OBS! Komplettera alltid med magnesium. Komplettera gärna med L-tyrosin. 

 

Patienter med diagnostiserad Hashimotos sjukdom har svårt att tåla jod. Stora jod mängder kan utlösa eller förvärra latent Graves hypertyreos.

Skall ej ges vid graviditet.

Försiktighetsåtgärder. Hypomagnesemi, njursvikt och svåra hjärt- och kärlsjukdomar.

Försiktighet bör upprätthållas till vissa läkemedel.

 

Jodmättnadstest

För att veta om kroppen är mättad på jod/kaliumjodid kan man genomföra ett jodmättnadstest. Nämligen att låta en droppe Lugols lösning smetas ut och torka på underarmen (storlek ca motsvarande en kronas mynt). Målet är att fläcken fortfarande ska anas efter 12 timmar. Då har kroppen god tillgång på jod.

Timmar tills fläcken försvinner       Behov droppar per dag

0-2                                                  7-8

2-5                                                  5-6

5-8                                                  3-4

8-12                                                1-2

Detta är individuellt. Börja med en lägre dosering i början och öka efter hand.

 

Innehåll

7.5% jod från kaliumjodiden samt 5% ren jod, totalt 12.5 % jod

 

1 droppe (0.5 ml) Lugols lösning ger:

Ämne Dos/dag % av DRI*

Jod 6,25 mg 4167 %

Kalium 2,5 mg 0,1 %

*DRI är dagligt referensintag.




Artikelnummer:
EV226

Rekommenderas
Andra köpte även
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen