Läs mer om dessa fantastiska produkter under rubrik "Ny Tid - effektiva mikroorganismer".
Skickas oftast samma dag!
Ett kosttillskott som innehåller värdefulla enzymer och mikroorganismer som på ett naturligt sätt kan vårda mikrobiomet (tarmfloran) och skapa förutsättningar för en bättre tarmfunktion. Hela 33 bakteriestammar!
Baserad på helt naturliga och veganska råvaror, är fri från gluten, laktos, konserveringsmedel, syntetiska aromämnen och vinäger. Innehåller ej histamin.
Själva mikroorganismerna i EM förekommer naturligt både runt oss och i vår kropp och är således helt ofarliga.
Användning
25 ml dagligen uppdelat på 2 eller 3 intag.
Intages i koncentrerad form eller utspädd med vatten utan kolsyra. Denna mängd ska inte överskridas.
OBS! Ny Tid innehåller levande mikroorganismer. Variationer i färg, söt-sur smak och lukt samt lite övertryck eller flingor från jäsningen kan förekomma som inte påverkar hållbarheten.
Ny Tid med örter bör ses som en kur. Det vill säga att det oftast inte är något näringstillskott man behöver ta livet ut för att må bra. I de flesta fall räcker det med två flaskor för att bakteriefloran ska kunna hålla en fin balans. Det är dock individuellt hur mycket som behövs och även om man efter några månader behöver ”fylla på” sin kur.
Förvaras mörkt och torrt. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp, minst 6 veckors hållbarhet. Lätt övertryck kan uppstå i flaskan men det påverkar inte hållbarheten. Eventuellt kan flingor bildas av jäsningen, det är normalt och påverkar inte hållbarheten. Produkten ska förvaras oåtkomligt för barn.
Innehåll
Vatten, melass*, sockerarter* (fermentationsprocessen via mikroorganismerna förbrukar melass och sockerarter); ört- och plant/växtblandning, fermentaktiva mikroorganismer (mjölksyra, jäst), probiotiska mikroorganismer
Ört- och plant/växtblandning innehåller:
Ananas*, angelikarot*, anis*, basilika*, dillfrö*, fänkål*, blåbärsblad*, hallonblad*, ingefära*, kummin*, småborre*, olivblad*, oregano*, pepparmint*, rosmarinblad*, rödklöverblomma*, salviablad*, svartkumminfrö*, lakritsrot*, timjan*, druvkärnemjöl O.P.C.*, lackticka (Ling Zhi)*
Innehåll av bakteriekultur (ca 1 x 10.000.000.000 bakterier per 100 ml) bacillus subtilis; bifidobactrium animalis; bifidobakterium bifidum; bifidobakterium breve; befidobakterium longum; befidobakterium infantis; befidobakterium lactis; enterococcus faecium: lactobacillus acidophilus; lactobacillus amylolytikus; lactobacillus amylovorus; lactobacillus bulgaricus; lactobacillus casei 01; lactobacillus casei 02; lactobacillus casei 03; lactobacillus crispatus; lactobacillus delbrueckii; lactobacillus farraginis; lactobacillus fermentum; lactobacillus gasseri; lactobacillus helveticus; lactobacillus johnsonii; lactobacillus paracasei; lactobacillus parafarraginis; lactobacillus plantarum; lactobacillus reuteri; lactobacillus rhamnosus; lactobacillus salivarius; lactobacillus zeae; lactococcus diacetylactis; lactococcus lactis; saccharomyces cerevisae; streptococcus thermophilus.
En naturligt fermenterad produkt och bakterieförekomsten kan därför variera.