Den gröna sötvattensalgen Chlorella är en av naturens mest näringsrika växter
Består till cirka 60 procent högvärdigt protein
Innehåller alla aminosyror, alla vitaminer, alla mineraler samt de essentiella fettsyrorna omega-3 och omega-6
Innehåller mer klorofyll än något annat livsmedel i världen (4–5 gånger mer än Spirulina)
Chlorella innehåller stora mängder enzymer. Den är basbildande och hjälper kroppen att balansera pH-värdet. Chlorella främjar produktionen av interferon, ett ämne som stimulerar makrofager. Chlorella innehåller även tillväxtfaktor CGF som är unikt för Chlorella. Chlorellas fiberrika yttre cellväggar binder tungmetaller vilket gör Chlorellan till en bra detox.
Holistic Chlorella odlas i dammar på ön Ishigaki ca 15–20 mil ut i Stilla Havet från Taiwans östkust, långt från det japanska fastlandet, pulvret torkas och pressas till tabletter. Cellväggarna krossas med en skonsam metod vilket gör att näringen lättare kan tas upp och att alla näringsämnen bevaras.
Chlorella Yaeyama Premium Quality anses vara den renaste i världen och är godkänd av det japanska hälsoministeriet. Garanterat fri från radioaktivitet.
Användning
1/2 tsk 2 gånger per dag eller enligt rekommendation. Börja med 1/4-1/2 dos och trappa upp successivt.
Rekommenderad dos bör inte överskrivas. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost.
Innehåll
Chlorella vulgaris
Näringsinnehåll i Yaeyama Chlorella
Nedanstående analysvärden är enligt analyscertifikat av Japan Food Research Laboratory (JFRL). Alla nedanstående värden är per 100 g Chlorella. Eftersom analyser av olika batcher ger något olika värden ges ibland värden som ett intervall.
Näringsvärde per 100 g |
Energi | 360–430 kcal |
Protein | 58–68 g |
Fett | 6–15 g |
Fibrer | 6–18 g |
Kolhydrater | 2.5 - 7.5 g |
Klorofyll | 2,2-3,8 % |
Fukt | 3 – 6 g |
Chlorellaextrakt | 12 – 30 % |
Smältbarhet | 80 – 85 % |
Yaeyama Chlorella uppvisar en mycket hög biotillgänglighet på grund av de skonsamt krossade cellväggarna. |
Mineraler |
Järn | 70–200 mg |
Kalcium | 110–330 mg |
Magnesium | 200–500 mg |
Natrium | 87,2 mg |
Kalium | 600–1 500 mg |
Fosfor | 1,46 g |
Zink | 2,30 mg |
Krom | 0,16 mg |
Koppar | 500 μg |
Mangan | 4.60 mg |
Vitaminer |
Vitamin B1 | 1–3 mg |
Vitamin B2 | 4–6 mg |
Vitamin B3 (niacin) | 15–35 mg |
Vitamin B5 (pantotensyra) | 4.28 mg |
Vitamin B6 | 1–3 mg |
Vitamin B12 | 0,01–0,03 mg |
Folsyra | 2.4 mg |
Biotin | 209 μg |
Vitamin C | 30–150 mg |
Karotenoider | 40–150 mg |
Lutein | 503 mg |
Vitamin E | 7–21 mg |
Vitamin D (calciferol) | 37,700 IE = 0,94 µg |
Aminosyror |
Arginin | 3,90 g |
Lysin | 5,03 g |
Histidin | 1,33 g |
Fenylalanin | 2,93 g |
Tyrosin | 2,31 g |
Leucin | 5,27 g |
Isoleucin | 2,31 g |
Metionin | 1,35 g |
Valin | 3,47 g |
Alanin | 4,75 g |
Glycin | 3,51 g |
Prolin | 2,90 g |
Glutaminsyra | 6,86 g |
Serin | 2,40 g |
Treonin | 2,84 g |
Asparaginsyra | 5,34 g |
Tryptofan | 1,23 g |
Cystin | 0,8 g |
Fetter |
Oljeinnehåll | 10,2 g |
Kolesterol | Icke påvisbart |
Fettsyror per 100 g mättade fettsyror |
Myristinsyra | 35 mg |
Palmitinsyra | 203 mg |
Stearinsyra | 14 mg |
Arakidinsyra | 4 mg |
Omättade fettsyror |
Palmitoljesyra | 113 mg |
Hexadekadienoinsyra | 92 mg |
Hexadekatrienoinsyra | 323 mg |
cis-Bacsensyra | 27 mg |
Oljesyra (w-9) | 18 mg |
Linolsyra (w-6) | 221 mg |
Alfa-linolensyra (w-3) | 577 mg |
Gammalinolensyra (w-6) | 6 mg |