UTGÅNGSDATUM 20/05
Koppar bidrar till:
- att bibehålla normal bindväv
- normal energiomsättning
- nervsystemets normala funktion
- hårets normala pigmentering
- normal järntransport i kroppen
- hudens normala pigmentering
- immunsystemets normala funktion
- att skydda cellerna mot oxidativ stress
Koppar finns i all mat men mest i nöt- eller lammlever, skaldjur (främst hummer), nötter (främst paranötter), frön (främst solrosfrön) samt kakao, avokado, gröna oliver och vitlök.
Användning
1 kapsel per dag eller enligt rekommendation. Intas bäst med måltid. Separera intag med läkemedel med minst 2 h och kontrollera för ev kontraindikation
Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.
Innehåll
Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), kopparglukonat, kopparcitrat, kiseldioxid
Kapseln är vegetabilisk och råvaran är gjord av cellulosa från tall.
Innehåll per dos |
Innehåll | En kapsel | % av DRI |
Koppar | 2 mg | 200 |
DRI = Dagligt referensintag |