Läs mer om dessa fantastiska produkter under rubrik "Ny Tid - Levande Mikroorganismer.
Skickas oftast samma dag!
Ett ekologiskt ferment med 24 bakteriestammar och tio växter som havtorn, svarta vinbär, kamomill och citronmeliss
Dessa har traditionellt använts för hud, hår och bindväv samt allmänt välbefinnande
Den fermenteras varsamt utan uppvärmning eller sterilisering, vilket bevarar både mikroorganismer och bioaktiva växtextrakt
En rå och levande produkt med naturlig smak. Innehåller ej histamin
Dosering
Användning och dosering
25 ml dagligen, lämpligen uppdelat i 2–3 portioner före måltid. Drick helst koncentrerad, alternativt blandad med lite stilla vatten. 1 liter räcker till ca 40 portioner.
Förvaring
Oöppnad flaska förvaras torrt, skyddad från solljus och ej över normal rumstemperatur. Öppnad flaska förvaras i kylskåp och bör förbrukas inom 8 veckor.
Observera
Ny Tid Mild är en levande produkt. Övertryck samt variationer i färg, smak och doft kan förekomma. Jästflingor på ytan är normalt och visar på naturligt innehåll.
Kombinationstips
Ny Tid Mild passar utmärkt som startprodukt i en fermentkur. Kombinera gärna med Ny Tid eller Ny Tid Örter mitt på dagen eller kvällen.
Ingredienser
| Näringsinnehåll per 100 ml |
|---|
| Energi | 25 kJ / 6 kcal |
| Fett | 0 g |
| - varav mättat fett | 0 g |
| - varav enkelomättat fett | 0 g |
| - varav fleromättat fett | 0 g |
| Kolhydrater | 1,4 g |
| - varav sockerarter | 0,7 g |
| - varav polyoler | 0 g |
| Fiber | 0,2 g |
| Protein | 0 g |
| Salt | 0 g |
Ingredienser
Vatten, rissirap*, **, ekologisk melass*, **, fermenterat extrakt (trollhasselblommor*, kamomillblommor*, ängsväddört*, pepparmyntsblad*, ringblommans blommor*, rosmarin*, salviablad*, havtornsbär*, svarta vinbär*, citronmeliss*), mikroorganismer***.
*Från certifierat ekologiskt jordbruk.
**Rissirap och melass från certifierat ekologiskt jordbruk. Sockerarterna har förbrukats under fermenteringen.
***24 kulturer av mikroorganismer: Bacillus subtilis, Bifidobacterium adolescentis, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus crispatus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus johnsonii, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus salivarius, Lactococcus lactis subsp. lactis, Saccharomyces cerevisiae, Streptococcus thermophilus.
Bakteriekulturer: ca 50 miljoner CFU per 25 ml, ca 200 miljoner CFU per 100 ml.
****CFU = kolonibildande enheter