EGENVÅRDSPOOLEN - IMS Nutrition

 

Svenska terapeutiska kosttillskott med hög kvalité och bra priser. 

Kraftfulla preparat för personer med näringsbrister.

 

Tänk på att om du tar höga doser av enskilda preparat långa perioder så kan det också ge obalanser. 

 

Leverantören skriver om cellulosa:

Cellulosagummi är enzymatiskt hydrolyserad karboximetylcellulosa, som framställs syntetiskt ur cellulosan natriumkarboximyetylcellulosa med e-nummer E 466. Cellulosagummi är ett konsistens- och utfyllnadsmedel som används i till exempel livsmedel såsom glass, bröd, godis. Det finns studier som visar att cellulosagummi kan irritera tarmen och skapa inflammation.

Vi har inte cellulosagummi i våra kapslar. Vi använder oss av vegetabiliska kapslar, bland annat gjorda av hydroxipropylmetylcellulosa (HPMC). Detta är inte cellulosagummi, det har en annan kemisk struktur. Våra vegetabiliska kapslar är gjorda av cellulosa vilket finns i alla växter och grönsaker som växer naturligt. Cellulosa utgör merparten av växternas cellväggar. Vår egen matsmältning kan inte bryta ner cellulosa och mikrokristallin cellulosa då vi saknar de enzym som behövs för att bryta ner denna typ av fiber. Men däremot kan bakterier i vår tarmflora producera sådana enzymer.

Fibrer i maten är viktiga för vår hälsa mycket tack vare de ämnen som bakterier bildar när de bryter ner fibrer som cellulosa. Vi bryter inte ner all cellulosa, men en viss del av den. Den cellulosa som bryts ned av vår mikroflora bidrar till att skapa en gynnsam miljö för våra goda tarmbakterier vilket är bra för vår hälsa. Men alla har vi olika sammansättning på tarmfloran vilket gör att vi är mer eller mindre bra på att bryta ner fibrer.

 

Kosttillskott. Rekommenderade doser bör ej överskridas. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost.

 

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen